Pages

Friday, March 8, 2013

Şasă

Bolnavă fiind, am decis să merg azi la liceu, ce rost are să stau acasă? Ce dacă am scutire şi aş putea da răceala colegilor? Mai bine merg la liceu, ca o elevă conştiincioasă ce sunt.
În ora de română fiind, o ascultam pe profă cum citea din 'Moromeţii', nu ştiu din care volum, oricum nu am citit niciunu' din ălea două. Dar la un moment dat, a făcut o pauză în care a calculat câte săptămâni de cursuri mai avem până la 'vacanţă'. Vacanţă, adică o lună în care îngrăşăm porcu' în Ajun, cum s-ar spune, ne îndopăm cu poezii, nuvele şi date istorice de la începutul începutului şi până în prezent.
A calculat profa ce-a calculat şi a ajuns la concluzia că au mai rămas 6 săptămâni.
Cum 6 săptămâni, jnebun la cap? Adică eu, în 6 săptămâni, tre' să iau note la toate materiile şi să dau 4 teze, să fac un atestat şi să-l prezint şi să am şi situaţia încheiată, ca să pot să intru ok în Bacala'reat.
6 săptămâni.
O s-o iau razna.
N-am învăţat o propoziţie din toate căcaturile pe care le am de învăţat, tâmpenii pe care le voi uita după puţin timp după examene.
Nu au rămas 6 săptămâni până la bac, Doamne fereşte. Până la bac mai sunt... câteva luni. Adică peste fix 4 luni, se afişează rezultatele. 8 iulie.
Dar 6 săptămâni de şcoală rămase? Mi se pare mult prea puţin. Nu sunt gata să termin liceul, nu mă simt pregătită să merg la facultate într-un oraş aproape necunoscut, să fiu într-o grupă cu cine ştie câte persoane pe care, bineînţeles, nu le cunosc şi cine ştie când o să apuc să le cunosc calumea. Dacă pic într-o grupă plină de frustrate cu botu' roz? Adică dacă n-o fi niciun băiat căruia să-i pot spune: "bă, hai la o bere", măcar să am colege frustrate, da' asemănătoate, cât de cât, mie. Nu vreau să am de-a face cu piţipoance cu genţi ţinute pe mâini întinse ca la cerşit. Serios. Chiar nu. Şi dacă Dumnezeu îmi citeşte gândurile: Te rog, Doamne, ai milă de sănătatea mea mintală.
În fine.
Ideea e că nu-s pregătită psihologic pentru terminarea liceului.
Şi sunt sigură că nu-s singura.
Baftă cu alea 6 săptămâni la toţi de au Bac anu' ăsta.
Să pice romanitatea la istorie şi nuvela sau romanul la română. Amin.

P.s.: Puneţi mâna de-nvătaţi din timp, că-i nasoală treaba asta cu Bacu'.
P.s. 2: "Luăm Bacu', nu luăm Bacu', seminţele acelaşi gust are."

5 comments:

  1. http://www.stp-tulcea.ro/program-civitas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaaaaai :)) Merci, o să pun la bookmarks linku' ăsta!

      Delete
  2. nici eu nu sunt pregatita de bac(ma refer la mate, in special), pana mea, cine e?:)) viata merge inainte..

    ReplyDelete
  3. Poate e un comentariu inutil, dar mna...măcar ştiu că l-am zis.
    Te-ai gândit să dai la Universitate la Limbi Străine ? Gen : Engleză şi încă o limbă care să o iei de la început.
    Acolo îţi zic sigur că nu o să dai de "piţipoance cu genţi ţinute pe mâini întinse ca la cerşit".
    Am pe cineva la acolo şi am ieşit şi eu cu ei odată după ce au terminat cursurile, la o bere în Harley pe Lipscani (presimt că o să îţi placă mult pub-ul ăla) şi sunt tipe exact genu' tău :)
    Sper că am fost de ajutor, dacă nu...meeh, doar ignoră comentariul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. În primul rând, nu este inutil comentariul tău, chiar îţi mulţumesc că l-ai postat.
      În al doilea rând, nu am avut niciodată în gând cum că aş putea da la Facultatea de L.S., chiar dacă sunt la profil de engleză intensiv la liceu. M-am gândit, la un moment dat, la Facultatea de Litere, dar mi-am îndepărtat uşor ideea aia.
      Îţi mulţumesc şi pentru sugestia cu pub-ul, o să ţin minte pentru data viitoare când merg pe la Bucureşti să-l "vizitez".

      Delete

Hai cu tupeu, trăi-ți-ar!