Pages

Thursday, August 4, 2016

salariile motivante sunt moartea pasiunii

De câteva luni, am fost din ce în ce mai interesată să îmi găsesc un job. Dacă era și în domeniul studiat timp de trei ani la prima universitate din țară (irelevant asta), era perfect. Mă rog, nu despre asta e vorba. Deci, am căutat job.
Am cont pe hipo.ro, bestjobs, ejobs și atât, cred. Am selectat că știu să scriu, să pălăvrăgesc, deci "că caut" un job în partea asta, copywriter, content writer, editor de text, corector (o meserie excepțională pe care aș face-o oricând, la orice oră) și încă unele categorii. Am lăsat să primesc via e-mail ce joburi sunt disponibile din categoriile alese de mine. Tristă am fost când am descoperit că nu mai există meseria de corector, pentru că de ce ar trebui să dai textul cuiva la corectat, lasă că merge și cu diacritice lipsă, cu virgule între subiect și predicat, doar nu le observă cineva... La fel și în cazul editorului de text, care ar face cam același lucru, doar că, vedeți voi, dragi căutători de joburi ca și mine, dacă vreți să fiți editori de text, trebuie să știți orice program din suita Adobe. De ce? Pentru că tre' să făceț mai multe treburi pe salariul uneia singurele. Ca să nu mai spun că pe mail primeam oferte de job gen "consultant vânzări", "operator call-center" - pentru că nu ne mai place să fim "centraliști" - și tot felul de dintr-astea.
Mă rog, nici despre asta nu e vorba, dar mi-am amintit cât de supărată am fost că nu mai există jobul visurilor mele.
Mă macină foarte tare o treabă. Găsesc un anunț care pare interesant și citesc tot ce "s-au chinuit" oamenii ăia să scrie, chiar dacă mai are și greșeli gramaticale. Tot dau scroll și citesc povestea aia care parcă mă adoarme și nu găsesc ceea ce mă interesează și care, de fapt, interesează pe oricine. Da, exact! Despre bani vorbesc!
Peste tot, în toate anunțurile, "salariu motivant" ori "salariu atractiv"...

---------------------------------------------------------------
"Dragi directori de companii și firme,
Vă scriu în numele tuturor celor care trec cu ochii prin anunțurile voastre din online.
Dacă nu cerem prea mult, v-am ruga să nu mai folosiți expresii precum "salariu motivant + bonusuri". Știm și noi că bonusurile ori sunt bonuri de masă, ori sunt scumpe la vedere. Iar aia cu salariu motivant... Este atât, dar atât de motivant încât mă face să vomit și să-mi plâng de milă că am pretenție să trăiesc decent. Nu e nimic motivant sau atractiv în expresia aia.
Nu cred că e greu să vă gândiți la o sumă pe care să o scrieți, chiar și la mișto, în anunț. Dacă aș vedea "salariul este minim pe economie", jur că aș fi mai tentată să trimit un CV decât dacă văd "salariu motivant!!!".
Sau măcar nu mai scrieți nimic de salariu.
Vă mulțumesc pentru atenție.
Sper să nu mai fiți bulangii pe viitor.
Adică sper să fiți sinceri. Cum altfel vreți să vă caute niște oameni care chiar să-și facă treaba bine?
Mă rog.

Fără pic de stimă,
o studentă care s-a săturat de salariile motivante și și bonusuri inexistente"
---------------------------------------------------------------

Chiar dacă al meu coleg de facultate a avut dreptate când a spus că degeaba nu convine unora treaba asta, că sunt alții care chiar înghit balivernele și din cauza lor nu se va schimba nimic, eu tot am o speranță. Mai ales că deja avem o vârstă și cei care ne aruncă anunțurile respective pe tavă sunt "de-ai noștri". Păi bă, băeți, e frumi să uităm că așa am fost toți la un moment dat? E frumi să ne mințim așa unii pe ceilalți și, totuși, să cerem seriozitate? E frumi??? Vă zic io că nu e.
Cum ar spune un mare contemporan pe numele lui Babi Minune, "eu nu am uitat de unde-am plecat", așa că eu nu o să folosesc niciodată "salariu motivant" în anunțurile pe care sper să nu fiu vreodată nevoită să le împart.

Gata, m-am liniștit și cu asta.
Mă duc să mănânc.
Cred că e pe bune ideea că "faci urât de la foame".
Succes tuturor.
Să fiți fericiți și să nu răciți, că am răcit eu și a fost foarte nasol.
Pwpwp.


No comments:

Post a Comment

Hai cu tupeu, trăi-ți-ar!