Pages

Sunday, July 7, 2013

Ziua I a Prieteniei la Ploieşti

În umilul meu oraş natal s-a organizat acest festival de cred că a luat locul "Ursus Evolution" şi se numeşte "Zilele Prieteniei", doar că nu mai e cu Ursus, e cu Bergenbier. Eh, irelevant asta, berea tot bere e pentru un consumator obişnuit. Concerte ale trupelor româneşti cunoscute se dau în mai multe oraşe şi e totu' pe gratis, că aşa place românului.
Ietă că au ajuns concertele şi-n Ploieşti, la Sala Sporturilor Olimpia, singurul loc mai mare din oraş unde s-ar putea ţine concerte, căci în centrul oraşului nu prea ar merge treaba, nu ar întrerupe ăştia circulaţia în centru un weekend întreg pentru nişte concerte. Au scos oamenii apa jegoasă din spaţiul ăla din parc, au "curăţat" cică pe acolo, bla bla bla. Am zis că să mergem şi-n prima zi, chiar dacă nu mă atrăgeau prea mult formaţiile (Viţa de Vie, Cargo, Pistol cu Capse pe care i-am ratat, Mărgineanu şi care-o mai fi fost); eu voiam la a doua zi (adică azi) la Alternosfera şi poate prind E.M.I.L. şi stau şi la Paraziţii.
În fine, mi-am luat prietenaşa, adică pe Vero, şi pe un alt prietenaş, adică Rădoi, şi am pornit spre Sală. Ajunşi acolo, ne-am întâlnit cu alte 39258634 persoane cunoscute şi am coborât în ceea ce era lac înainte. Ne găsim şi un loc bun, destul de aproape de gardul din faţă, dar destul de departe încât Vero să nu vadă prea bine ce se petrece pe scenă (e şi micuţă de înălţime, mna.).
Nu trece mult timp, că încep să observ cam care este publicul lui Mărgineanu: persoane de vârsta a 3-a, dar şi tineri care cântă din toţi plămânii lor "cade, dă-te, bă, că cade". Am observat şi adolescenţi de până în 15 ani, pentru care intenţionam să dedic postul ăsta.
Dragi copii lăsaţi de părinţi să mergeţi la nişte concerte pe gratis doar pentru că, probabil, or fi şi ei prin trecere pe acolo, ţin să vă informez că un concert nu este locul unde să îţi găseşti prieten/ă, cu atât mai puţin nu este locul unde să te săruţi obsesiv cu o persoană pe care abia ai cunoscut-o şi să o pipăi în mijlocul mulţimii. La 15 ani, cât sigur aveţi, dacă nu, chiar mai puţin, nici nu tre' să puneţi ţigara în gură, darămite să vă pipăiţi fundurile unii altora. În plus, vă înţeleg că aţi scăpat din lanţuri, că v-au lăsat părinţii afară până la ora 10 maxim, după care somn direct, deci nu se pune problema de mers în club la voi, ca la ceilalţi copii de vârsta voastră care se vor a fi cool, dar pe o melodie tristă nu dansezi ca pe una house, chiar dacă eşti ocupat/ă cu limba celeilalte persoane. Mai bine te opreşti din bâţâit decât să dansezi de parcă ai fi pe cocaină pe o melodie gen "Praf de Stele" a celor de la Viţa de Vie.
Nu am putut să nu observ cum tot pe această melodie ("Praf de Stele") s-au legat foarte multe... prietenii. Oriunde mă uitam, unii se pupau, alţii se giugiuleau de parcă nu mai era nimeni lângă ei, alţii se ţineau în braţe foarte drăguţ. Iar eu... eu o ţineam după gât pe Vero şi cântam. Fair enough.
Ideea e că e urât să vezi nişte adolescenţi abia intraţi la liceu cum se comportă de parcă ar fi consumat droguri toată ziua, unii cocaină, alţii marijuana, se ling mult prea mult în public şi încep un ritual de "making-out". Ba chiar începuse să plouă aşa puţin şi mă gândeam cât de romantici sunt, aproape fac prostioare în ploaie. Superromantic!
În plus, am dat peste un puştan de vreo... 8 ani, cred, care cerea ţigări în prostie, le lua băieţilor ţigările din mână, fuma de rupea şi n-avea nicio gară... Bine, nu mă aşteptam la altceva, sincer, dat fiind că era de etnie rromă. Plus că nu e singurul din Ploieşti pe care l-am văzut fumând de la o vârstă aşa fragedă, da' ăsta ar fi fumat ţigară după ţigară.
Mno, ţin să informez toţi adolescenţii care ajung să-mi citească postul că NU e deloc plăcut să te comporţi aşa la un concert, fie el în aer liber sau într-un club, ceva. NU e plăcut deloc, la modul general, decât în privat. În camera ta, faci ce vrei, da' unde-s persoane pe lângă tine, NU! Chiar dacă persoanele alea-s prietenii tăi, nu-i plăcut şi atât. Deci, controlaţi-vă hormonii sau măcar căutaţi un loc mai retras, cum ar fi boscheţii. Ce păreri să-şi facă cei din generaţia mea sau cei mai în vârstă despre generaţia voastră, dacă voi o reprezentaţi în... halul ăsta? Purtaţi-vă adecvat vârstei, nu vă grăbiţi creşterea. Bucuraţi-vă de copilărie şi de zilele astea fără de stres, că o să ajungeţi să nu mai aveţi timp necesar pentru ce vreţi să faceţi şi să-l regretaţi pe cel pierdut aiurea. Faceţi-vă zilele copilăriei plăcut memorabile.

Partea a II-a despre Zilele Prieteniei la Ploieşti vine mâine, după ce analizez, atât cât pot, publicul din această seară. E foarte posibil să nu am prea multe de spus, dat fiind că or să cânte E.M.I.L. şi Alternosfera, trupa mea de suflet şi că am de gând să stau în primul rând.

Bonus: Cât timp stăteam aseară cu Vero în afara mulţimii, în apropierea unei rulote cu gogoşi, observ un grup de bărbaţi care vorbeau şi se mergeau destul de repede prin mulţime. Când mă uit mai atentă, fac ochii mari şi aud un "Bună seara!" cu accent de Moldova. Cine să fi fost oare? Chiar Marcel Bostan, solistul trupei Alternosfera! Am rămas cu gura căscată şi am răspuns cu un zâmbet prea larg pe faţă şi cu un salut întârziat. Timp de o oră, am fost super uimită de chestia asta, de faptul că, dintre toţi, el m-a văzut şi şi-a amintit de mine, fiind fana lor nr. 1 şi având tatuaj pe spate cu titlul unei melodii de-a lor. Abia aştept să-i văd azi, poate chiar reuşesc să fac o a doua poză cu Marcel. Hihi! :D

P.s.: Dacă vreţi să faceţi pogo, faceţi ca la carte, nu aşa: https://www.youtube.com/watch?v=OFUWFi_b3Mo&feature=player_embedded. Ăsta nu e pogo. E, mai degrabă, dansul ploii.

28 comments:

  1. Imi pare foarte rau sa te dezamagesc,dar nu esti fanul lor numarul 1 :D
    Am pe mana dreapta tatuaj cu logo-ul trupei :D
    Am pe piept tatuati 5 fluturi care semnifica versurile : " Fluturi nebuni zbat aripi agitate-n piept " din piesa "Virgula" :D
    Am pe mana stanga tatuat o luneta sub care scrie " Armele tac pana trag " din piesa "Oriental Monk" :D
    Am pe piciorul drept tatuata o inima in care scrie " Goala doar contur " din piesa "Singuratate" :D
    Deci.......chiar imi pare rau,dar nu-ti permit sa-ti insusesti acest titlu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) Modestia e mare frate ........ :D O facem si mai mare daca trebuie :)))))) :P

      Delete
    2. Nasol, frate. Dacă o ardem aşa, ia zi, ţi-a dat Marcel share la pozele cu tatuaje? Te-a recunoscut pe stradă, în mulţime, ca fiind "fata cu Visători pe spate"? Te-a zărit în ditamai publicul şi ţi-a zâmbit de câteva ori? Ţi-a făcut poze la tatuaje, fiind super uimit de chestia asta, spunând, de asemenea, că nu credea că există cineva care să-şi tatueze ceva legat de ei?
      Nu-ţi spun dacă eşti în primul rând la ei, că nu mă îndoiesc de asta. Totuşi, îmi pare rău, dar nu eşti singura obsedată de Alternosfera şi nici nu ai niciun drept în "a-mi permite" chestii :D
      P.S. O să-mi tatuez logo-ul trupei "desenat" de Marcel Bostan, asta când o să am bani.

      Delete
    3. Oh, şi, observ că singura melodie mai veche căreia îi porţi un tatuaj este "Oriental Monk". Când ţi l-ai făcut pe acela?

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. Eu nu "o ard" cu nimeni. Acest termen e strict pentru tine,te rog nu folosi pluralul :) Nu stiu ce ai inteles tu din comentariul meu,dar eu nu ma duc la concerte pentru a atrage atentia,pentru a ma lauda cu tatuajele (care le fac strict pentru mine),nu pentru a sta pe capul persoanelor care ma fac sa ma simt atat de bine prin MUZICA-membrii trupei Alternosfera,nu ma duc la concerte ca sa-mi faca poza Marcel :))) ,nu pentru a face-n ciuda altor fani,care chiar poate apreciaza foarte mult tot ceea ce are legatura cu Alternosfera,etc. Crede-ma lista poate continua :D Eu merg la concerte pentru : MUZICA,ATMOSFERA creata de ALTERNOSFERA,SHOW,VERSURI,INSTRUMENTAL,pentru ca ador CALATORIILE,pentru ca imi place sa CUNOSC LUME NOUA (insemnand alti fani,alte concerte urmarite,alte melodii preferate,etc) :) Imi pare rau ca ma repet,dar,din nou lista poate continua :D Si eu nu sunt obsedata de Alternosfera,ci de ceea ce FAC/TRANSMIT ei :D Si,imi pare rau ca zic asta,dar din ceea ce ai scris tu mai sus,se intelege ca tu nu esti obsedata de Alternosfera,ci de solistul trupei,Marcel Bostan :D Oricum,sper din tot sufletul sa mai faci poze cu Marcel,cate vrei :D Eu apreciez si admir toti membrii trupei la fel de mult :D Si nu era nevoie sa zici de alt tatuaj,pentru ca dupa comentariul meu,puteam sa bag mana in foc,ca vei afirma ceva de genul :)
      In legatura cu tatuajul din Oriental Monk ( Oare ) il am de aproximativ un an :D

      Delete
    6. Nu mă interesa de ce te duci tu la concerte, oricum.
      Zici că-l ai de aproximativ un an? Dac-o luăm pe timp, am tatuaj legat de ei dinainte de ale tale, pentru că am împlinit un an şi jumătate la al meu. Asta dacă nu cumva logo-ul îl ai de mai mult de un an jumătate. Şi asta pentru că "Singurătate" şi "Virgula" sunt apărute mai de curând.
      În orice caz, nu ne luptăm în tatuaje. Pur şi simplu, eu mă consider fana lor nr. 1. Şi cu siguranţă nu sunt singura, iar drept exemplu dau chiar pe tine.
      Pe final, nu cred că era necesar să-mi spui că "nu-mi permiţi să-mi atribui singură acel titlu", pentru că nici tu nu-ţi poţi atribui un titlu în funcţie de câte tatuaje în legătură cu ei porţi pe piele.
      Oh, şi stai liniştită, nici eu nu mă duc să-mi afirm tatuajul, e aberantă chestia :)) Şi nu m-am referit la sensul propriu al cuvântului "obsedată", că asta ar fi fost ceva foarte urât. Mă refeream stric la chestii legate de muzica lor, la ce fac ei.

      Delete
    7. Mda......eu nu mi-am atribuit singura niciun titlu :D
      Si eu faceam doar niste comparatii din comentariul tau.......strict legat de Marcel :)))))))
      Nimeni nu se lupta :D Sunt doar discutii,contradictii si tot felul :))

      Delete
  2. Si daca imi tatuez mare ALTERNOSFERA pe frunte, o sa fiu o fana mai mare decat tine?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))))) aparent nu se poate altfel, daca ai fi si tu fata cu eu stiu..."Inchisoare Alba" cu siguranta asta ar schimba statutul tau social Miruna:)))))

      Delete
    2. era oricum pentru Alexandra mesajul ala:D

      Delete
    3. Ei bine greseala mea atunci, ma bucur sa vad ca totusi nu sunteti atat de ignorante

      Delete
    4. Daca mesajul a fost pentru mine,trebuie sa raspund :))))))) Nu vei fi un fan mai mare. Aici toata lumea intelege ce vrea. Citeste ce a scris prietena ta, sau mai bine iti dau eu mura-n gura : "Timp de o oră, am fost super uimită de chestia asta, de faptul că, dintre toţi, el m-a văzut şi şi-a amintit de mine, fiind fana lor nr. 1 şi având tatuaj pe spate cu titlul unei melodii de-a lor." :D Dupa parerea ei,ea e fanul numarul 1 din cauza tatuajului si a pozei facute de Marcel :D Iar eu singurul lucru pe care l-am facut a fost sa-i demontrez ca nu TATUAJELE definesc fanii !!! :D I-am aratat ca,daca mergem pe mentalitatea ei,eu sunt mult mai mare fana ca ea. :D Dar trebuie un pic de gandire ca sa-ti dai seama,ca sa intelegi,ca sa citesti printre randuri :D

      Delete
    5. Dacă mergem pe mentalitatea mea, pe care oricum nu o cunoşti, ar fi trebui să fiu puţin arogantă şi să te corectez din punct de vedere al ortografiei şi al punctuaţiei şi al gramaticii, dar nu am făcut asta şi nici nu o voi face. Până la urmă, ăsta-i blogul meu, îmi atribui ce titluri vreau şi scriu absolut ce-mi debitează mintea :D Nu aia era partea importantă a postului, oricum. Aia era pentru mine, ca să nu uit vreodată de experienţele alea micuţe, dar foarte semnificative.

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Dumnezeule chiar ne futem creierii pe oh doamne Marcel ma recunoaste, Marcel ma observa in public si ma saluta oh oh oh sunt atat de speciala? Este extrem de penibil asta ca sa nu mai zic cat de trist. Faptul ca muzica lor ma inspira nu mai inseamna nimic pe langa un tatuaj idiot care sa incerce sa ma faca pe Mine, ba nu pe Mine fana lor nr 1? Daca Marcel te cunoaste Ana bravo tie, este necesar sa publici asta? Nu crezi ca te poti bucura la fel de tare pastrand informaria asta pentru tine? Pt ca poate lui nu ii fac bine aceste asa zise postari pseudo- inteligente de la toate fanele pe care le saluta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te simt cam gelos de faptul că pe tine nu te salută cei din trupa preferată. Plus că nu văd care-i problema că scriu asta pe blogul MEU. Nu e blogul TĂU, e al MEU şi poate vreau să recitesc astea peste luni sau ani şi să-mi revină sentimentul din seara respectivă. Te salut respectuos.

      Delete
    2. :))) GeloasA , okay so nu ai inteles nimic, daca din tot ce am zis aici tu intelegi ca defapt eu sunt geloasa ca membrii trupei nu ma saluta, (ia zi Alexa, asa e?:)))) ) inseamna ca asta deja e o discutie pierduta, incercam sa'ti reliefez ca pentru a merge la concerte e nevoie de ceva mai mult decat un tatuaj si o dorinta de a fi reperata in public de catre vocal

      Delete
    3. Si doar daca ai citi asta ti'ai aduce aminte de acel sentiment? Atunci cum functioneaza chestia cu amintirile NEscrise?

      Delete
    4. Geloasă, mă scuzi, numele tău este interpretabil şi nu am intrat pe profil să văd care-i treaba.
      Încercai să reliefezi ceva ce fac de mult, doar că nu am accentuat în postul ăsta, pentru că e irelevant asta. Oricine merge la un concert pentru muzică şi nu pentru faimă, pentru că faima nu o găseşti stând la un concert şi ştiindu-te purtător de tatuaje sau eu mai ştiu ce.
      Şi da, dacă o să citesc asta pentru câteva luni, o să-mi amintesc cum m-am simţit în momentele alea, eu simt atât memoriile scrise, cât şi cele nescrise. Asta depinde de fiecare persoană în parte. Alea nescrise sunt cele pe care eşti absolut sigur că nu o să le uiţi, gen prima zi de şcoală, ultima zi de liceu, nunta sau alte astea. În schimb, un concert la care te-ai distrat pe cinste e foarte probabil să nu ţi-l aminteşti aşa bine pe viitor, aşa că mai bine-l scrii undeva. Eu am ales să strecor asta pe blogul personal, la un oarecare post.

      Delete
  5. Zamfi Alex, iti este greu sa te abtii de la comentarii de hater din moment ce ea scrie chestiile astea pe blogul ei PERSONAL?
    A fost momentul ei pe care si l-a scris aici, ca de-aia are blog. Si m-ar enerva mai degraba genul Alexandrei de fani care isi fac tatuaje din cap pana in picioare ca in cativa ani probabil sa le regrete..macar o parte din ele, nu ai niciodata de unde sa stii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca afirmatia mea a fost destul de clara si orice comentarii pe baza ei ar fi de prisos. Atat timp cat eu am avut intamplator acces la blogul ei asa pot avea si alte nenumarate persoane, sper ca intelegi la ce ma refer. Si spune'mi te rog ce intelegi prin termenul "hater" fiind ca eu nu am facut decat sa exprim o opinie cat se poate de intemeiata

      Delete
    2. Draga Miruna,inafara de logo-ul trupei,care reprezinta exact si concret ceea ce imi place,nu exista alt tatuaj care sa nu ma descrie,care sa nu ma regasesc in el,care sa nu ma reprezinte. Si SANNIA ( Zamfi Alex ) poate sa confirme acest lucru. Si iti multumesc din tot sufletul ca iti faci griji de regretele mele din viitor,dar eu nu traiesc in regrete si nici nu voi trai asa,nu stiu cum e viata ta,dar a mea in niciun caz nu contine cuvantul REGRET !!!! Dar iti multumesc din suflet pentru ca-ti pasa :D Apreciez :D Apreciez si chiar inteleg interventia ta nemotivata ( in legatura cu mine ), dar avand la baza ei prietenia :D Nu ma cunosti si nici nu vreau sa am cunostinte de genu'. Nu am jignit pe nimeni. Nu am vorbit urat de absolut nimeni. Am zis doar ca titlul de "Fanul numarul 1" nu si-l poate atribui nimeni. Nici chiar eu,daca citesti cu atentie ceea ce am scris mai sus,nu am zis si nici nu voi spune vreodata ca sunt fanul lor numarul 1,ci doar pot afirma ca exista fani mai interesati decat alti fani. Este doar o chestie de logica :D Deoarece nu ai de unde sa stii ce fel de persoane exista in alte locuri :D

      Delete
  6. Ia, hai gata joaca pe aici, că se face deranj şi mi-e silă să fac curăţenie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faci ce vrei,e blogul tau PERSONAL :D Spor la lucru !!! :)

      Delete
  7. Sustinerea punctului de vedere si acceptarea realitatii nu exista in Romania :))))

    ReplyDelete

Hai cu tupeu, trăi-ți-ar!